П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Інфініті” заробив 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Ніссан Інфініті

Як вбачається із матеріалів справи, 1 жовтня цього року у Тернополі на вулиці Микулинецькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Ніссан Інфініті”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій у категоричній формі відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання водій “Інфініті” не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Інфініті” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій помінявся місцями з пасажиром, але таки отримав 17000 грн штрафу