Четвер , 25.04.2024

У Тернополі п’яний водій приїхав на Привокзальний майдан і отримав 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 жовтня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 23.00, патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляд на місці зупинки водій в категоричній формі відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова судді набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний молодий чоловік вперше притягувався до адміністративної відповідальності у 2015 році ще коли був неповнолітнім – за розпивання алкогольних напоїв у громадському місці. Потім у наступні роки він притягувався до адмінвідповідальності за незаконні операції з металобрухтом, за скоєння ДТП, за втечу з місця ДТП і тепер цього року – двічі за нетверезе водіння.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
3,21 проміле: у Гримайлові спіймали дуже п’яного водія скутера. Що йому за це було?