Четвер , 28.03.2024

В Івачеві спіймали п’яного мотоцикліста і дали йому 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 21 серпня цього року у селі Івачів, що поблизу Тернополя. Правоохоронці на території автозаправної станції зупинили водія мотоцикла “Мінськ”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляд на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У письмових поясненнях, наданих під час складання протоколу, мотоцикліст свою провину визнав, пояснив, що перед тим як сісти за кермо випив пива.

У судове засідання водій не з’явився, тому справу розглянули за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Мінськ” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
Зранку випив пива, ввечері сів за кермо і отримав 17000 гривень штрафу