Середа , 24.04.2024

2,17 проміле: у центрі Острова дуже п’яний водій скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 жовтня цього року у селі Острів, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Центральна водій автомобіля “ВАЗ 2107” виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Опель”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,17 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій ВАЗу у судовому засіданні свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На проспекті Бандери п’яний водій втікав від поліції і заїхав у паркан