П’ятниця , 19.04.2024

2,36 проміле: поблизу Тернополя спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 серпня цього року у селі Забойки Підгороднянської територіальної громади Тернопільського району.

Ввечері, близько 22.30, поліцейські подали сигнал зупинки водієві автомобіля “Опель Корса”, який порушував правила дорожнього руху. Кермувальник “Опеля” вимогу про зупинку проігнорував, почав утікати та згодом був зупинений шляхом блокування автомобіля.

Під час спілкування у водія “Опеля” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,36 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але при проведенні огляду на стан сп’яніння та складенні протоколу поліцейські припустилися помилки. Так, 2,36 проміле – це дуже серйозний результат. Але водієві мали би запропонувати пройти повторний огляд у медичному закладі і надати йому таку можливість або зафіксувати факт відмови.

Але цього не було зроблено. І на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що водій не погоджується з отриманим результатом, а пройти огляд у медзакладі йому на дали можливості.

Відтак, Тернопільський міськрайонний суд постановив справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія автомобіля “Опель Корса” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
Поблизу Теребовлі п’яний водій заїхав у кювет і отримав за це 17000 грн штрафу