П’ятниця , 29.03.2024

2,43 проміле: у Ланівцях спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 гривень штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 11 вересня цього року у місті Ланівці. Близько 19.00 на вулиці Жирак поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування від кермувальника, жителя села Ванжулів, були чути запах алкоголю. Чоловікові запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Той погодився.

Алкотестер показав результат 2,43 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій не з’явився. Тож справу розглянули без нього.

Дослідивши матеріали, в тому числі й відеозапис з місця події, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Нагадаємо, у березні цього року в Україні зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху, в тому числі й за керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Втім, любителів їзди “під мухою” це аж ніяк не лякає, адже нетверезих водіїв на дорогах не меншає.

Читайте також:
У Байківцях п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу