П’ятниця , 26.04.2024

У Байківцях п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 вересня цього року у селі Байківці, що поблизу Тернополя. Близько 17.30 на вулиці Січових Стрільців водій автомобіля “ВАЗ 21093” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався бокового інтервалу та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “ВАЗ 21043”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце події, але згодом був затриманий поліцейськими і, як з’ясувалося, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився на місці зупинки. Також відмовився і проїхати у найближчий медичний заклад.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій автомобіля “ВАЗ 21093” не з’явився. Натомість його адвокат просив суд врахувати, що чоловік, який притягується до відповідальності, є інвалідом ІІ групи. Захисник також заявив, що винуватість його клієнта не доведена матеріалами адміністративної справи.

Втім, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21093” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа доведених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Суд прислухався до зауваження адвоката і врахував те, що порушник є інвалідом ІІ групи і тому звільнив його від сплати судового збору – а це 454 гривні економії.

14 грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
На Бучаччині водій на прохання сусідки перепаркував машину і отримав штраф за п’яну їзду