Середа , 24.04.2024

На Бучаччині тракторист випив лише 150 грам вина, а воно йому показало 2 проміле

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував трактором у стані сильного алкогольного сп’яніння.

мототрактор

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 10 листопада цього року у селі Порохова, що на Бучаччині.

Працівники поліції зупинили водія мототрактора VIPER 16, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,09 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Кермувальник із отриманим результатом погодився, проїхати для повторного огляду у медичний заклад не виявив бажання. У письмових поясненнях чоловік вказав: “Вживав вино, 150 грам”.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мототрактора свою провину визнав та розкаявся у вчиненому. Пояснив, що міцних алкогольних напоїв не вживає, випиває лише вино, яке власне і вживав 10 листопада.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія мототрактора визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Водійського посвідчення чоловік не отримував, а тому суд не зміг позбавити його права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Водій зі Зборівщини за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу