Субота , 20.04.2024

На Монастирищині жінка отримала спочатку соціальну допомогу, а потім судимість

На Монастирищині жінка подавала  та отримала державну допомогу своїй сім’ї як малозабезпеченій,  змовчавши у декларації про наявність у її власності ще одного будинку.

кримінальна справа

Вона пішла на угоду з прокуратурою та отримала умовний термін. Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 26 листопада 2021 року. Фігурантка справи – непрацююча, неодружена, має на утриманні дитину, раніше не судима.

Як вбачається із матеріалів справи, 18 вересня 2018 року обвинувачена подала заяву на отримання допомоги малозабезпеченим сім’ям та не вказала у  декларації  про наявність в неї ще одного будинку. З вересня 2018 по грудень 2019 вона надмірно отримала допомоги на 5507,76 гривень. Надалі жінка знову звернулась за державною допомогою та отримала за вересень 2019 – лютий 2020 4132 гривень 75 копійок.

Її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 190 КК, тобто шахрайство, вчинене повторно. Далі обвинувачена пішла на угоду про визнання з прокуратурою, яку суд 26 листопада і затвердив.

Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання. Йдеться про рік тюрми, звільненні від його відбування на підставі ст.75 КК, призначенні року іспитового строку. Вирок наразі законної сили ще не набрав.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Бив ножем у серце: у Тернополі молодик влаштував криваву різню і отримав за це рік умовно