П’ятниця , 03.05.2024

На проспекті Злуки водій-наркоман попався поліції і заробив 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 25 жовтня цього року у Тернополі. Близько четвертої години ночі на проспекті Злуки, 53 патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенз”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння – звужені зіниці очей, тремтіння пальців рук, поведінка, що не відповідає обстановці тощо.

Від проходження огляд на стан сп’яніння водій відмовився у категоричній формі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій двічі подавав заяви до суду з проханням відкласти засідання. Своє прохання мотивував бажанням скористатися правовою допомогою та залучити до справи захисника.

Однак ні водія, ні його адвоката ніхто у суді так і не побачив.

Врешті решт суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенз” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
2,36 проміле: поблизу Тернополя спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати