Четвер , 25.04.2024

У Тернополі водій за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 серпня цього року у Тернополі. Вранці, близько 09.30, на вулиці Тролейбусній працівники поліції зупинили водія автомобіля “HYUNDAI ACCENT”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник категорично відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій у судовому засіданні своєї провини не визнав, а його адвокат подала клопотання з проханням закрити провадження у справі.

Адвокат наголошувала на тому, що протокол був складений з порушенням процедури огляду водія на стан сп’яніння. Мовляв, не було залучено двох свідків.

Однак суд відхилив ці доводи, адже зараз працівникам поліції дозволяється проводити огляд на стан сп’яніння і відповідно складати адміністративний протокол без присутності двох свідків. Але тоді обов’язковою умовою є безперервна відеозйомка з місця події.

У даному випадку свідків справді не було, але патрульні представили до суду відеозапис, відповідно до теперішніх вимог.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “HYUNDAI ACCENT” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАп, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У центрі Тернополя п’яний водій поїхав на червоний сигнал світлофора. Що йому за це було?