Вівторок , 23.04.2024

У центрі Тернополя п’яний водій поїхав на червоний сигнал світлофора. Що йому за це було?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Тернопіль, вулиця Руська

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 28 жовтня цього року у Тернополі. Близько 11.50 за адресою вулиця Руська, 7 водій легкового автомобіля “Опель Меріва” здійснив рух на заборонений червоний сигнал світлофора.

Слід зауважити, що місце порушення – це поблизу школи №6, де на пішохідному переході часто переходять дорогу діти.

Патрульні поліцейські зупинили порушника і виявилося що він ще й перебуває за кермом з ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у лікарні. Висновок – позитивний.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник іще на місці зупинки отримав від патрульної поліції постанову про накладення штрафу у розмірі 3400 гривень за те, що здійснив рух автомобілем на заборонений сигнал світлофора (ч. 2 ст. 122 КУпАП) і не мав права керувати таким транспортним засобом, за кермом якого перебував (ч. 2 ст. 126 КУпАП).

Слід зауважити, що цей водій “Опеля” два роки тому уже притягувався до адміністративної відповідальності за нетверезу їзду.

Читайте також:
За хабар і за п’яну їзду: водій з Тернопільського району отримав два штрафи по 17000 гривень