Четвер , 25.04.2024

За хабар і за п’яну їзду: водій з Тернопільського району отримав два штрафи по 17000 гривень

У полях Великогаївської ОТГ водій “Ниви” запропонував поліції 5000 гривень за нескладання на нього протоколу про п’яну їзду, а в підсумку отримав кримінальну статтю, судимість та два кругленьких штрафи.

драгер, алкоголь

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 2 листопада 2021 року та у постанові цього ж суду від 30 листопада.

Як випливає із матеріалів справи, 13 вересня 2021 року близько 16.35 автівка патрульних проїжджала дорогою із сторони села Прошова в сторону села Скоморохи Великогаївської ОТГ Тернопільського району. Там поліцейські помітили автомобіль ВАЗ-2121, який рухався навпроти них і який різко звернув на польову дорогу.

Виявилось, що на причепі немає державних номерів, тобто він є не зареєстрованим, що є порушенням. Тож поліція поїхала за ним, зупинила. Далі в ході спілкування правоохоронці запідозрили, що водій “Ниви” перебуває у стані сп’яніння, запропонували пройти огляд на місці. Алкотестер показав 0,62 проміле. Водій з таким результатом не погодився і йому запропонували пройти огляд у медзакладі.

Надалі, водій запропонував поліції не складати на нього протоколу, за що він заплатить їм 5 тис. грн. Від такої пропозиції поліцейські відмовились, склали протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП, винесли постанову про вчинення адмінправопорушень за ч.ч.5, 6 ст.121 КУпАП “Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами”, ч.1 ст.126 КУпАП “Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки” і викликали слідчо-оперативну групу.

Дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища.

Надалі він пішов на угоду з прокуратурою, яку суд 2 листопада і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень. штрафу.

А 30 листопада водій “Ниви” отримав іще 17000 гривень штрафу у справі про п’яну їзду.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
2,17 проміле: у центрі Острова дуже п’яний водій скоїв ДТП