Вівторок , 16.04.2024

Житель Теребовлянщини з території монастиря крав металобрухт та дошки

На Теребовлянщині судили чоловіка за крадіжку металобрухту з території монастиря та дошок з його приміщення. Обвинуваченому присудили умовне покарання. 

село Долина

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду від 30 листопада 2021. Фігурант справи – одружений, із середньою освітою, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, 8 жовтня 2021 року близько 18.00 він викрав з території «Спасо-преображенського монастиря УГКЦ», розташованого у селі Долина за межами населеного пункту, 498 кг брухту чорних металів. Цим завдав збитків монастирю на 3984 грн.

Крім того, до згадуваного монастиря обвинувачений завітав і 11 жовтня близько 19.00. Через незачинені двері проник у приміщення, звідки викрав три необрізаних дубових дошки, загальним об’ємом 0,22 м3, вартістю 1540 грн та один сосновий брусок, об’ємом 0,05 м3, вартістю 350 грн. Дошки перевіз додому у село С.Могильниця.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст.185 КК, ч.3 ст.185 КК “Крадіжка”.

У суді чоловік вину визнав, щиро розкаявся, розповів, що збитки церкві уже відшкодував. А також погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством, просив суворо не карати.

Зважаючи на визнання вини і позицію інших учасників справи, суд не став досліджувати докази. Він прийшов до переконання про доведеність вини, визнав винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів. За ч.1 ст. 185 КК присудив рік обмеження волі, за ч.3 ст. 185 КК – три роки тюрми.

На підставі ст. 70 КК, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді трьох років тюрми. Втім на підставі ст. 75 КК звільнив від їхнього відбування, призначивши рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Тернополянин у Буковелі зробив сальто на “Фольксвагені” і втік з місця ДТП