П’ятниця , 29.03.2024

2,44 проміле: поблизу Тернополя спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який попався патрульним у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 3 жовтня 2021 року у селі Ігровиця, що поблизу Тернополя.

Вдень, близько 11.40, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Сітроен Берлінго”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на стан сп’яніння на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,44 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що підстав для проведення огляду на стан сп’яніння не було. Із отриманим результатом кермувальник не погодився і просив провести повторний огляд у медичному закладі. Однак поліцейські йому відмовили в цьому.

Адвокат водія вказав на те, що поліцейські здійснювали відеозапис огляду на стан сп’яніння за допомогою мобільного телефону. Проте в адміністративному протоколі нема даних про те, що здійснювалася відеофіксація, а також не вказано якими приладами вона здійснювалася.

Тому захисник просив не розглядати відеозапис як доказ у справі, до чого суд і прислухався.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Сітроен Берлінго” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також:
У Скалі-Подільській п’яний водій злетів у кювет і отримав 17000 гривень штрафу