П’ятниця , 29.03.2024

2,65 проміле: на Кременеччині п’яний скутерист отримав травми, а потім 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у селі Ридомиль, що на Кременеччині. 16 серпня 2021 року близько третьої години ночі водій скутера “Ямаха” не впорався з керуванням та допустив падіння із транспортного засобу.

У результаті ДТП 28-річний водій отримав травми різного ступеня важкості та був госпіталізований у Кременецьку районну лікарню.

У медичному закладі у кермувальника відібрали взірці крові на вміст алкоголю. Результат виявився позитивним – 2,65 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

За фактом ДТП спочатку відкрили кримінальне провадження, однак згодом його закрили, оскільки окрім самого скутериста більше ніхто не постраждав.

Натомість після закриття кримінальної справи на водія скутера склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину. Зізнався, що перед тим як сісти за кермо, випив келих вина. Також чоловік висловив свою думку, що він не впав зі скутера, а хтось його збив.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бережанах п’яний водій ледь не збив двох пішоходів. Що йому за це було?