П’ятниця , 19.04.2024

2,94 проміле: у Тернополі в районі комбайнового заводу п’яний водій ледь не скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння і спровокував аварійну обстановку.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 листопада цього року у Тернополі. Ввечері, близько 19.20, на перехресті вулиць Лук’яновича-Бродівська (район гуртожитків колишнього комбайнового заводу – ред.) водій автомобіля “Daewoo Sens” створив аварійну ситуацію, змусивши водія зустрічного авто різко загальмувати аби уникнути зіткнення.

Працівники поліції зупинили порушника та помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,94 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, проїхати у медичний заклад для повторного огляду відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 5 ст. 122 КУпАП (створення аварійної обстановки) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про їх дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справ без присутності на засіданнях особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Daewoo Sens” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також суд постановив водія автомобіля “Daewoo Sens” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 5 ст. 122 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1445 гривень.

14 і 22 грудня постанови набрали законної сили.

Читайте також:
У Тернополі двоє адвокатів не змогли врятувати водія від штрафу за 2 проміле алкоголю