Середа , 24.04.2024

У Тернополі двоє адвокатів не змогли врятувати водія від штрафу за 2 проміле алкоголю

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 липня 2021 року у Тернополі. О четвертій годині ночі патрульні поліцейські на перехресті вулиць Хмельницького-Руська виявили водія автомобіля “Хюндай Сонта”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат 2,17 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він транспортним засобом не керував. Працівники поліції підійшли до нього, коли він стояв біля припаркованого автомобіля та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння.

Двоє адвокатів водія у суді вказали, що з долучених до матеріалів справи відеозаписів не вбачається факту керування транспортним засобом особою, яка притягується до відповідальності. Окрім того записи не є безперервними. Захисники також вказали на відсутність направлення для проходження огляду у медичному закладі і просили закрити справу за відсутністю складу порушення.

Втім, суд не прийняв до уваги доводи захисників, оскільки вони спростовуються представленими відеозаписами з нагрудних камер поліцейських. Так, на відео зафіксовано, що чоловік керував автомобілем “Хюндай Соната”, не заперечував цього факту на місці зупинки і погодився на місці зупинки з отриманим результатом тесту на алкоголь.

Відтак, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Соната” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням та подав Апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд 20 грудня відхилив цю скаргу і залишив постанову суду першої інстанції без змін. Тобто порушникові таки доведеться платити штраф і доведеться на рік відпочити від автомобільного керма.

Читайте також:
На проспекті Злуки водій-наркоман попався поліції і заробив 34000 гривень штрафу