Четвер , 25.04.2024

Молодому пиякові з Ігровиці дали 34000 грн штрафу без конфіскації авто

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 22 липня 2021 року у селі Ігровиця, що поблизу Тернополя. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Пежо Партнер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,63 проміле, що у три рази вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і від повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій не з’являвся, тому терпеливий суд кілька разів відкладав розгляд справи і врешті решт таки розглянув її без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Пежо Партнер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Санкція ч. 2 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає оплатну конфіскацію транспортного засобу, який є у власності порушника, однак суд вирішив не застосовувати цього додаткового покарання, зважаючи на молодий вік порушника.

Терміни апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Отож, молодому чоловікові слід зробити необхідні висновки і або перестати їздити нетверезим, або переписати авто на когось із рідних, бо за третє керування у стані алкогольного сп’яніння передбачена безоплатна конфіскація транспортного засобу без альтернативних варіантів.

Читайте також:
2,94 проміле: у Тернополі в районі комбайнового заводу п’яний водій ледь не скоїв ДТП