Четвер , 25.04.2024

У Козівському районі водій автобуса збив лоша. Кого і як покарали?

Козівський районний суд розглянув дві справи щодо дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якої було пошкоджено автобус.

лоша

Як вбачається із судових матеріалів, випадок трапився 30 листопада 2021 року у селі Ценів Козівської територіальної громади.

Близько 16.00 водій автобуса марки “А і-VAN А07” допустив наїзд на лоша, яке раптово вибігло на проїжджу частину дороги.

У результаті ДТП автобус, який належить підприємству “Бережаниавтотранс” отримав механічні ушкодження. Про долю свійської тварини не зазначається.

За фактом даної події працівники поліції на водія автобуса склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

Також адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП працівники поліції склали на власника свійської тварини.

На водія автобуса протокол склали за те, що не обрав безпечної швидкості руху і допустив зіткнення. На власника тварини – за те, що залишив лоша без нагляду у придорожній смузі.

За скоєне обом або комусь із них загрожував штраф у розмірі 850 гривень.

У судовому засіданні водій автобуса пояснив, що не мав можливості уникнути зіткнення, оскільки лоша раптово вибігло на дорогу.

Відтак, Козівський районний суд постановив закрити справу щодо кермувальника автобуса у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

А власник тварини у судовому засіданні визнав свою провину і попросив суворо не карати, оскільки матеріальні збитки за пошкодження автобуса уже відшкодовані. Чоловік також повідомив, що має на утриманні п’ятьох неповнолітніх дітей.

При призначенні покарання суд врахував, що чоловік є батьком багатодітної сім’ї і також врахував, що матеріальні збитки уже відшкодовані.

Відтак, Козівський районний суд постановив власника свійської тварини визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та звільнив його від відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Обидві постанови судді, що водія автобуса і власника тварини, 4 січня набрали законної сили.

Читайте також:
2,26 проміле: у Тернополі на “Дружбі” спіймали дуже п’яного водія