Четвер , 25.04.2024

У Козівському районі за вирощування маку вдова ветерана війни отримала рік умовно

Козівський районний суд призначив покарання для жінки, яка на городі вирощувала снотворний мак.

Як вбачається із матеріалів справи, навесні на власній присадибній ділянці жінка у селі Великий Ходачків, що у колишньому Козівському, а тепер Тернопільському районі, посіяла насіння снотворного маку.

Згодом доглядала за сходами маку, спушувала землю, прополювала та проріджувала рослини маку з метою доведення їх до стадії достигання.

Влітку під час проведеного обшуку на присадибній ділянці у селянки виявили 825 рослин снотворного маку, який належить до рослин, що містять наркотичні речовини.

Таким чином своїми діями жителька В. Ходачкова вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 310 Кримінального Кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Жінка у підготовчому засіданні суду визнала свою вину та уклала угоду з прокурором про повне визнання провини та призначення узгодженого покарання.

При розгляді справи до обставин, що пом’якшують покарання обвинуваченої, суд відніс її визнання вини, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

При призначенні міри покарання із застосуванням ст. 75 КК України із звільненням її від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком суд також врахував, що обвинувачена позитивно харктеризується за місцем свого проживання, раніше не судима, є вдовою ветерана війни.

Відтак, Козівський районний суд затвердив угоду між прокурором та обвинуваченою і визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України, та призначив їй узгоджене сторонами покарання у виді трьох років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачену від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк тривалістю 1 рік.

4 січня 2022 року рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
На Гусятинщині любитель нетверезої їзди отримав умовний термін