П’ятниця , 26.04.2024

У Ланівцях п’яний на “Жигулях” в’їхав у фуру і отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Ланівці ДТП

Випадок трапився 7 вересня 2021 року у місті Ланівці. Близько десятої години ранку на вулиці Залізничній водій легкового автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”) не вибрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з вантажним автомобілем МАЗ з причепом.

У результаті аварії легковий автомобіль отримав механічні ушкодження. Про цю подію інформували у спільноті “Ланівці – ОТГ – Тернопілля”, але тоді не повідомлялося про деталі автопригоди.

Отож, як стало відомо з матеріалів судової справи, водій “Жигулів” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці події відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився це зробити і у найближчому медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу за відсутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді 14 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
За 2 проміле водій з Бучаччини отримав 17000 гривень штрафу