Субота , 27.04.2024

У Теребовлі судили жінку, яка вкрала у знайомої банківську картку

Умовне покарання присудили у Теребовлі жінці, що вкрала з кредитки знайомої понад 14000 грн. Картку жінка разом з пін-кодом знайшла у автівці товариша.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського райсуду від 23 грудня 2021 року. Фігурантка справи – із середньою освітою, неодружена, тимчасово непрацююча.

Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачена знайшла у автівці знайомого кредитну картку разом з пін кодом. Картку забрала. Запевнила знайомого, що картка належить їй та попросила зняти з неї гроші. Разом вони за кілька походів до банкомату та магазину зняли з картки 14 285 гривень.

Її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 185 КК, тобто крадіжка, та за ч.1 ст. 357 КК, тобто викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів.

У суді вона вину не визнала. Розповіла, що того дня двоє знайомих, серед яких і потерпіла власниця картки, приїхали до неї на обід та порізати дрова. Вони обоє

були у нетверезому стані. Привіз їх ще один знайомий своєю автівкою. Після завершення роботи знайомий їх відвіз додому. Там пив з ними, після чого повернувся до неї.

Згодом попросив принести цигарки з авта, вона пішла за ними та знайшла картку на сидінні. Її передала знайомому, однак він сказав, що не знає, чия вона. Далі вони пішли знімати готівку. Наступного дня зателефонував той знайомий, який різав дрова, та звинуватив її у крадіжці грошей.

Утім її показання суд оцінив критично. Сказав, що вони спростовуються дослідженими у суді показаннями потерпілої та свідків, іншими доказами. Так, потерпіла розповіла, що після гостини їй на мобільний телефон прийшло повідомлення про зняття готівки.

Після чого вона виявила, що з куртки зникла картка. Наступного дня вона пішла у банк та запитала про рух коштів. В банку їй запропонували глянути на фото особи, яка знімала гроші. Вона переглянула та впізнала обвинувачену. Та спершу заперечувала крадіжку, а потім сказала, що поверне гроші.

У результаті розгляду справи суд прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченої. Тож визнав її винуватою у вчиненні згадуваних злочинів та присудив у підсумку три роки тюрми, звільнив від їхнього відбування та призначив рік іспитового строку. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
На Тернопільщині директор лісгоспу попався на хабарі у розмірі 25000 гривень (ФОТО)