Субота , 20.04.2024

У Тернополі трішки нетверезий водій “копійки” отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи, нетвереза їзда

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 вересня 2021 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23.20, на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,32 проміле, що лише на 0,12 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із отриманим результатом погодився, від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова судді 30 грудня набрала законної сили.

Читайте також:
У Ланівцях п’яний на “Жигулях” в’їхав у фуру і отримав 17000 грн штрафу