Субота , 04.05.2024

У Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну їзду заробив 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 жовтня 2021 року у Тернополі. Близько п’ятої години ранку на проспекті Злуки патрульні поліцейські зупинили водія легкового автомобіля “Mercedes-Benz CLK 230”, який порушував правила дорожнього року.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,73 проміле, що на 0,53 проміле вище допустимої норми.

Кермувальник з отриманим результатом погодився і не виявив бажання проїхати у медичний заклад для повторного огляду.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, тому справу розглянули без його участі.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля марки “Мерседес” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
2,26 проміле: у Тернополі на “Дружбі” спіймали дуже п’яного водія