Субота , 20.04.2024

Водій, який на Кременеччині після ДТП давав поліції хабара, отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили на Тернопільщині водію за пропозицію хабаря поліції задля знищення адмінпротоколів щодо його дій.

Чоловік, керуючи напідпитку, стукнув іншу автівку. Про це йдеться у вироку Збаразького райсуду від 16 грудня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, 21 серпня 2021 року о 00.27 Лановецька поліція отримала інформацію про ДТП у селі Залісці Кременецького району.

По приїзді на місце виявилось, що водій «Peugeot Expert», рухаючись заднім ходом, допустив зіткнення із припаркованим на узбіччі «Daewoo Lanos». Працівники поліції склади адмінпротоколи за ст. 124 КУпАП, за ч.1 ст. 130 КУпАП та поїхали в сторону Вишнівця.

Однак у них виникла технічна несправність із службовим авто і щоб її усунути, зупинились на узбіччі. Далі помітили, що до них під’їжджає «Peugeot Expert». Інспектор вийшов, представився та повідомив водієві, що має підстави вважати, що той керує напідпитку. На що водій запропонував 300 доларів. Мовляв, задля нескладання протоколу про п’яну їзду та задля знищення уже складених. Поліцейські відмовились та викликали слідчо-оперативну групу.

Дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії, з використанням службового становища.

16 грудня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. Того ж дня її суд затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17 тис. грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Рішення у справі про п’яну їзду ще немає. Засідання призначення на січень 2022 року.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Водій, який у Шибалині надув у драгер 1,6 проміле, відбувся легким переляком