П’ятниця , 26.04.2024

Житель Кременеччини, який вкрав з лісу три колоди, отримав умовний термін

На Кременеччині судили чоловіка, який забрав на фіру колоди з лісу, зрізані під час санітарної рубки. Довезти додому їх не вдалось, бо чоловіка зупинив лісник.

ліс на Тернопільщині

Як результат – справа завершилась судимістю для селянина та умовним покаранням.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 6 грудня 2021 року. Фігурант справи – із середньою освітою, неодружений, непрацюючий, судимий 22 березня 2019 року Кременецьким судом за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка” та оштрафований ним на 1700 грн.

Як випливає із обвинувального акту, обвинувачений їхав гужовою повозкою через ліс, що розташований на території Горинської сільради. Там побачив три колоди ясена: першої, довжиною 2 м 28 см, діаметром 31 см, другої – довжиною 2 м 26 см, діаметром 38 см та третьої – довжиною 2 м 25 см, діаметром 50 см загальною вартістю 866 гривень 60 копійок.

Дерева були зрізані під час санітарної чистки. Обвинувачений порізав їх на дрібніші колоди та закинув на фіру, залишивши ліс. Однак довезти колоди додому не вдалось, оскільки його побачив на польовій дорозі лісник. Обвинувачений скинув колоди з фіри та поїхав собі.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 15 ч.2 ст. 185 КК, як закінчений замах на крадіжку, вчинену повторно.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма доказами, зібраними слідством. Розповів,  що на березі біля с. Горинка його зустрів лісник  і повідомив, що не можна брати колоди. Він скинув дерево там же на березі і поїхав додому. Також зазначив, що розкаюється у вчиненому і відшкодував завдані збитки.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 2 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Вирок поки що законної сили не набрав.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Суд покарав водія, який на Підволочищині під час обгону автобуса скоїв ДТП