Субота , 27.04.2024

Жителька Лановеччини отримала спочатку соціальну допомогу, а потім штраф

На Лановеччині судили жінку, яка  при подачі документів для отримання допомоги малозабезпеченій сім’ї не згадала про успадкований її чоловіком будинок.

гроші

Обвинувачена отримала штраф. Про це йдеться у вироку Лановецького райсуду від 12 січня 2022 року. Фігурантка справи – уродженка с. Борсуки Лановецького району, освіта середня-спеціальна, одружена, на утриманні двоє малолітніх дітей, працююча у ТДВ «Ґалія».

Як випливає із матеріалів справи, обвинувачена при подачі декларації про доходи не вказувала про те, що в її чоловіка є успадкований житловий, хоча усвідомлювала, що у зв’язку з  цим вона може отримати відмову в отриманні допомоги. Таким чином,

з 1 січня 2018 по 30 вересня 2019 року отримала 26625,63 грн соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям, чим спричинила матеріальну шкоду державі на відповідну суму. А її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст.190, тобто як  заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), та за ч.2 ст.190 КК, тобто як  заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно.

У суді обвинувачена вину визнала, розкаялась, погодилась зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством та відмовилась від їхнього дослідження у суді. Пояснила, що вона вирішила отримати даний вид соціальної допомоги, шляхом внесення в документи завідомо неправдивих даних стосовно нерухомого майна чоловіка. Завдані збитки жінка уже відшкодувала.

Як результат – суд визнав її винуватою у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив за ч.1 ст. 190 КК 510 грн штрафу, за ч.2 ст. 190 – 850 грн. Шляхом поглинання менш сувого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 850 грн штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
На Монастирищині жінка отримала спочатку соціальну допомогу, а потім судимість