П’ятниця , 26.04.2024

0,39 проміле: на Бучаччині майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 листопада 2021 року у селі Переволока, що на Бучаччині.

Ввечері, близько 21.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився спочатку на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,39 проміле, що лише на 0,19 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторного огляд у медичному закладі. Результат огляду у лікаря-нарколога теж виявився позитивним – 0,5 проміле, що на 0,3 проміле вище допустимої норми і це теж вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити справу, посилаючись на те, що протокол сфальсифікований працівниками поліції.

Втім, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційній суд відмовив у задоволенні скарги і рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Постанова Бучацького районного суду 7 лютого набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Тернополя спіймали п’яного іноземця на “Лексусі”, але не змогли його покарати