П’ятниця , 19.04.2024

2,49 проміле: у центрі Тернополя п’яний водій автомобіля “Ауді” скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкогольЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 листопада 2021 року у Тернополі. Ввечері, близько 19.00, на перехресті вулиці Руська та бульвару Т. Шевченка водій автомобіля “Ауді 80” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Туран”, який зупинився попереду.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат 2,49 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, проїхати у медичний заклад для повторного огляду не виявив бажання.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді протоколи не об’єднували в одну справу, а розглянули кожен окремо.

По обох матеріалах Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень.

Спочатку за нетверезе кермування суд призначив 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. І трохи згодом за скоєння ДТП суд призначив іще 850 грн штрафу.

Обидві постанови набрали законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій помінявся з пасажиром місцями. Як його покарали?