П’ятниця , 20.09.2024

2,7 проміле: на Шумщині спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

Шумський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 грудня 2021 року у м. Шумськ. Близько першої години ночі працівники поліції виявили водія автомобіля “Опель Віваро”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,72 проміле, що майже у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він був припаркований власним автомобілем і у цей час до нього під’їхали працівники поліції і відразу безпричинно почали вимагати пред’явити документи.

Потім заявили, що чути запах алкоголю і почали вимагати пройти огляд на стан сп’яніння.

Водій каже, що від проходження огляду відмовився, а протокол назвав сфабрикованим.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відсутність належних доказів, які б підтверджували, що чоловік виконував функції водія та керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Відтак, Шумський районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Опель Віваро” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
На Шумщині суд вирішив повернути чоловікові речовий доказ – три літри самогону