Четвер , 09.05.2024

На Шумщині суд вирішив повернути чоловікові речовий доказ – три літри самогону

На Шумщині судили чоловіка за продаж 0,5 л самогону односельчанину. Дослідивши матеріали справи, суд справу закрив, а самогон сказав повернути власнику.

самогон

Про це йдеться у постанові Шумського райсуду від 16 лютого 2022 року. Як вбачається із адмінпротоколу, 20 січня 2022 року житель села Гриньківці продав пів літра самогону за 50 грн і цим вчинив адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164-16 КУпАП “Зайняття забороненими видами господарської діяльності”.

У суді чоловік сказав,  що  виготовив самогон для власного споживання, однак інколи продавав односельчанам, оскільки не знав, що це заборонено.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про необхідність закриття справи. Адже ч.1 ст.164-16 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність за зайняття забороненими видами діяльності, а реалізація самогону у  визначеному переліку таких відсутня. І так як збут самогону не є видом господарської діяльності, а відповідальність за реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв передбачена іншою статтею – ч.2 ст.177-2 КУпАП “Виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів”, постановив

закрити провадження у справі про адмінправопорушення за ч.1 ст.164-16 КУпАП у зв’язку із відсутністю в діях чоловіка складу цього порушення.

Вилучений “товар”, а саме скляну ємність об’ємом 3 л з вмістом самогону, суд наказав повернути чоловікові після набрання постанови законної сили.

Читайте також:
Тернопільський ресторатор в апеляційному суді оскаржив 34000 грн карантинного штрафу