П’ятниця , 26.04.2024

2,75 проміле: у Тернополі на вулиці Протасевича спіймали дуже п’яного водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Тернопіль, патрульна поліціяЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 жовтня 2021 року у Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Протасевича патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Мазда 6”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,75 проміле, що майже у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і проїхати для повторного огляду у медичний заклад відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мазди” подав клопотання про направлення справи на розгляд за місцем його проживання (реєстрації) – у Косівський районний суд Івано-Франківської області.

Втім, Тернопільський міськрайонний суд відмовив у задоволенні клопотання, зазначивши, що дана справа, відповідно до чинного законодавства, може розглядатися за місцем вчинення порушення.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мазда 6” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді 11 січня набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Тернополя спіймали п’яного іноземця на “Лексусі”, але не змогли його покарати