П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі водій за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 грудня 2021 року у Тернополі. Зранку, близько 10.30, на вулиці Руській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння. Огляд проводився у встановленому законом порядку у медичному закладі.

Згідно висновку лікаря-нарколога, водій перебував у стані наркотичного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хочу був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Тернополі водій “Дачії” їхав п’яним і заробив 10 діб арешту