Вівторок , 19.03.2024

Еротична сага “365 днів: Цей день” – нові “50 відтінків сірого”

Фільм “365 днів: Цей день” – це адаптація другої книги еротичної трилогії польської письменниці Бланки Ліпінської. Її творчість порівнюють із циклом Е. Л. Джеймс “П’ятдесят відтінків сірого”.

365 днів

Ось тільки романи серії “365 днів” набагато провокаційніші. Подивитися пристрасну картину за мотивами книги Ліпінської можна з 27 квітня на стримінгу Netflix.

У першій частині під назвою “365 днів” розповідається історія боса злочинного клану Массімо та дівчини Лаури. Вона будує успішну кар’єру в готельному бізнесі. Але живе не роботою єдиною, їй хочеться пристрасті та вогню, чого у стосунках із нареченим давно немає. Лаура та її коханий у компанії друзів летять до Італії, на острів Сицилія. Тут героїня вже якось була кілька років тому. Тоді її й помітив Массімо.

Усі ці роки хлопець мріяв про неї. На цей раз він не втрачає свого шансу. Щоправда, завоювання серця дівчини починається в кращих традиціях мафіозних історій – Массімо викрадає Лауру. Заручниці дається 365 днів, щоб закохатися в нього. Згодом дівчина дійсно переймається почуттями до людини, яка позбавила її свободи.

Екранізація першого роману еротичної саги з елементами трилера вийшла у прокаті у лютому 2020-го. Порівняння з іншою популярною пікантною драмою, “П’ятдесят відтінків сірого”, не уникнути. Що точно споріднює обидві екранізації, так це вкрай низькі оцінки критиків та наявність статуеток антипремії “Золота малина”. Глядачі також були не в захваті від картин: екранізація за книгою Ліпінської отримала на IMDb 3,4 з 10 балів. Для порівняння: кіноадаптація першого роману Е. Л. Джеймс набрала 4,2 на IMDb.

Звичайно, у сюжетах цих двох книг та картин є відмінності. У “П’ятдесяти відтінках сірого” головна героїня добровільно поринула в еротичні пригоди. Частина користувачів Netflix звинуватила творців адаптації Ліпінської у пропаганді насильства. Інші, навпаки, назвали екранізацію книги полячки досить оригінальною історією.

Творці “365 днів – 2” Томаш Мандес та Барбара Бяловас також працювали над першим фільмом. Вони практично відразу взялися до зйомки продовження. З написанням сценарію їм знову допомагала сама Ліпінська. Цього разу вона обіцяє глядачам “іще гарячіше” видовище. Головні герої (їх зіграли Ганна Марія Сіклуцька та Мікеле Морроне) стають частиною любовного трикутника. Таємничий незнайомець надає колишній бранці знаки уваги, і це руйнує ідилію у відносинах Лаури та Массімо.

Сиквел, як і перша частина, точно не залишить глядачів байдужими та знову викличе багато суперечок. Подейкують, що зрештою вся трилогія письменниці буде втілена на екрані.

Читайте також:
За справу береться “Провінціал”: на “Інтері” – прем’єра детективного серіалу