Субота , 20.04.2024

СБУ зловила Медведчука (ФОТО)

Служба безпеки України провела спецоперацію із затримання народного депутата від партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Віктор Медведчук

Про це сьогодні, 12 квітня, повідомили Президент України Володимир Зеленський та прес-служба СБУ.

“Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці! Деталі згодом. Слава Україні!” – написав на своїй facebook-сторінці Володимир Зеленський.

У пресслужбі СБУ оприлюднили фото Медведчука в камуфляжі Збройних сил України та кайданках на руках.

СБУ пообіцяли, що така участь чекає на всіх проросійських діячів та агентів російських спецслужб в Україні.

“Дякую усім співробітникам СБУ, зокрема контррозвідникам і слідчим, які, виконуючи доручення президента України Володимира Зеленського, довели свій професіоналізм і провели цю блискавичну та небезпечну багаторівневу спецоперацію із затримання поки що народного депутата Медведчука.

Жоден зрадник не уникне покарання і буде відповідати за Законом України. За всією строгістю, за всі злочини сьогодення, до яких призвели його особисті дії в тому числі”. – зазначив голова СБУ Ігор Баканов.

Нагадаємо, з травня 2021 року кум Путіна Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні додалась ще одна підозра – у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації.

На початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, Медведчук утік з-під домашнього арешту.

Розшуком одіозного втікача займалися спецпризначенці Служби безпеки спільно з прокурорами. Серед правоохоронців робочою гіпотезою було припущення, що Медведчук переховується в когось удома із колег в “ОПЗЖ”, тому в домівках нардепів партії проводили обшуки. В Офісі Генерального прокурора запевняли, що Медведчук не втік закордон.

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 квітня (ВІДЕО)