Четвер , 28.03.2024

Сергій Надал: Тернопіль – міцний економічний та гуманітарний тил України під час війни

Понад 24000 вимушених переселенців знайшли прихисток та порятунок у Тернопільській громаді. Понад 14 тисяч вирішили залишитися у Тернополі.

Тому важливою складовою діяльності міської влади є забезпечення, в умовах воєнного стану, життєдіяльності міста. Щоб у будинках було тепло, щоб регулярно їздив громадський транспорт, щоб тернополяни та переселенці отримували якісну медичну допомогу. Саме для цього виконком прийняв рішення спрямували кошти на виплату зарплати медикам та підтримку діяльності теплокомуненерго та громадського транспорту.

Офіційно

Як заявив міський голова Сергій Надал, всі служби міста мають працювати у звичному режимі, забезпечувати потреби тернополян та вимушених переселенців. Для цього виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення «Про перерозподіл бюджетних асигнувань», відповідно до якого спрямовано додаткові кошти на виплату заробітної плати медичним працівникам, а також на підтримку діяльності КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», КП «Тернопільелектротранс» та КП «Міськавтотранс».

Тепло та гаряча вода

Міський голова Тернополя подякував усім, хто платить за комуналку та просить решту жителів це зробити.

«Вчасно сплачувати за комунальні послуги надзвичайно важливо, щоб працювала міська інфраструктура. Це вклад кожного з нас у спільну перемогу. Тому дякую кожному, хто платить комуналку та закликаю всіх, хто має таку можливість сплачувати комуналку. Але також дуже добре розумію, що багато тернополян мобілізовано, пішли добровольцями на фронт або тимчасово виїхали за кордон. Тому прийняли рішення виділити 25 млн грн. на підтримку діяльності КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» для оплати енергоносіїв з метою забезпечення послуг з централізованого тепло- та водопостачання. Також КП «Еней» виділили 200 тис грн для надання послуг прання та сушіння одягу внутрішньо переміщених осіб та можливість переселенцям безкоштовно відвідувати лазню на території оздоровчого комплексу «Чайка», – пояснив Сергій Надал.

Громадський транспорт

Також дофінансування потребує комунальний транспорт. Основні причини; збільшення людей, які користуються громадським транспортом; збільшення кількості транспорту; зростання витрат на пальне та комплектуючі.

«Прийняли рішення спрямувати кошти на підтримку діяльності комунальних підприємств, які здійснюють перевезення пасажирським громадським транспортом – КП «Міськавтотранс» (520 тис. грн) та КП «Тернопільелектротранс» (200 тис. грн)», – повідомив Сергій Надал.

Також мер нагадав, що наприкінці лютого, перед початком війни Тернопіль придбав 15 нових автобусів середньої місткості.

Медики

Останні кілька років тернопільські медики працюють в режимі нон-стоп: сон-робота. З початком прямої російської загрози, медики працюють у справжньому турбо-режимі.

Як пояснив міський голова, війна не скасовує хвороби, навпаки. Тернопільські медики обслуговують та лікують не лише тернополян, а й вимушених переселенців та поранених бійців.

«Спрямували понад 8 млн грн. на виплату зарплати медичним працівникам у зв’язку із зростанням окладів. Ефективна робота тернопільської медицини зараз життєво важлива», – пояснив Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал: Тернопіль може стати порятунком для підприємств з територій, де ведуться бойові дії