П’ятниця , 26.04.2024

У Маріуполі оточена морська піхота прорвалася і об’єдналася з полком “Азов”

В оточеному Маріуполі морська піхота здійснила прорив і об’єдналася з полком “Азов”. Таким чином, вдалося зміцнити район оборони.

Про це сьогодні, 13 квітня, повідомив у Facebook радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

“У Маріуполі підрозділи 36 бригади морської піхоти в результаті складного і дуже ризикованого маневру прорвалися на з’єднання з полком “Азов”, який професійно забезпечив цей захід”, – зазначив він.

За його словами, в результаті “Азов” отримав істотне підкріплення, бригада морської піхоти уникла розгрому, а об’єднані захисники Маріуполя серйозно зміцнили свій район оборони.

“Загалом, система оборони міста приросла і зміцнилася. Ось що буває, коли офіцери не втрачають голову, а твердо зберігають управління військами. Давайте і ми не втрачати. Армія знає, що робить”, – додав Арестович.

Нагадаємо, Маріуполь із 1 березня заблокований російськими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид. Поки що деблокувати Маріуполь не вдається і надати бійцям допомогу складно.

11 квітня 36-та окрема бригада морської піхоти, яка бере участь в обороні Маріуполя, заявила, що 11 квітня може стати останнім боєм для захисників Маріуполя.

Ввечері 11 квітня російські окупанти скинули на Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження. Як повідомив лідер “Азова” Андрій Білецький, армія РФ застосувала хімічну зброю над заводом “Азовсталь”, який утримують бійці полку “Азов”.

12 квітня радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що президент і керівництво ЗСУ шукають можливість допомогти українським воїнам у Маріуполі, але не можуть озвучувати свої плани публічно.

Читайте також:
СБУ зловила Медведчука (ФОТО)