Субота , 20.04.2024

У Тернополі затримали рекетира, який вимагав 10000 гривень

Поліція у Тернополі затримала одного з учасників угруповання за вимагання коштів. Йому може загрожувати до семи років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність групи осіб оперативники обласного управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції області.

Про це сьогодні, 13 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як встановили поліцейські, 39-річний раніше засуджений разом зі своїм спільником вимагали від місцевого мешканця повернення неіснуючого боргу 10 000 гривень. Під погрозою фізичної розправи чоловік був змушений погодитися на їхню вимогу.

Учора, 12 квітня, оперативники та слідчі затримали одного з учасників угруповання під час отримання 8000 гривень. Раніше задокументували отримання зловмисниками ще частини коштів.

Фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Після проведення необхідних процесуальних заходів буде надана правова кваліфікація діям спільника.

За вимагання може загрожувати до семи років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також:
У Тернополі 19-річна водійка вчинила дві ДТП і втекла (ВІДЕО)