Вівторок , 19.03.2024

П’яний водій з Гусятинщини давав поліцейським 5000 гривень хабаря

За 5 000 гривень житель Гримайлівської громади намагався переконати працівників поліції не оформляти на нього адміністративні матеріали за керування мотоциклом у стані сп’яніння.

Про це сьогодні, 23 травня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції Підволочиського відділення поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху  водія мотоцикла. За кермом перебував 20-річний мешканець одного із сіл Гримайлівської громади колишнього Гусятинського, а тепер Чортківського району.  Під час спілкування з водієм поліцейські помітили, що чоловік перебуває у стані алкогольного  сп’яніння.

Аби на нього не складали протокол, водій-порушник намагався «вирішити питання», пропонуючи патрульним гроші. П’ять тисяч гривень пообіцяв привезти з дому, якщо його відпустять. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали  на місце події поліцейські.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Також водій нестиме адмінвідповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП. За їзду напідпитку йому доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Читайте також:
У Шляхтинцях злодій заліз до стодоли і викрав 100 літрів пального