Четвер , 25.04.2024

1,8 проміле: у Заліщиках спіймали п’яного водія. Як його покарали?

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкогольЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 27 березня цього року у місті Заліщики. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Мастер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився. Огляд проводився у медичному закладі. Результат – 1,8 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Зазначив, що все було так, як і викладено у протоколі.

Отож, дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Рено Мастер” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Гусятинщині під час комендантської години спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?