Середа , 24.04.2024

На Гусятинщині під час комендантської години спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 березня цього року у селі Калагарівка, що поблизу Сатанова. Пізно ввечері, о 23.15, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стані сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 1,98 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Сказав, що при призначенні покарання покладається на розсуд суду.

Дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той не отримував водійського посвідчення.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: у Заліщиках водій “Жигулів” отримав два штрафи по 17000 гривень