Субота , 27.07.2024

2,85 проміле: у Тернополі біля “Берегині” спіймали дуже п’яного водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 лютого цього року у Тернополі. На перехресті вулиць Ст. Будного – Карпенка (неподалік від “Берегині” – ред.) працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes Benz Sprinter”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки.

Алкотестер показав 2,85 проміле, що у 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом не погодився і тому проводився повторний огляд у медичному закладі. Проте під час огляду у лікаря-нарколога було підтверджено попередній результат.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягувалася до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes Benz Sprinter” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Чорткові водій попався п’яним під час війни і заробив 17000 гривень штрафу