П’ятниця , 26.04.2024

У Чорткові водій попався п’яним під час війни і заробив 17000 гривень штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 березня цього року у Чорткові. Вранці, близько десятої години, на вулиці Бучацькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено Лагуна”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій категорично відмовився. Також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав повністю.

Дослідивши матеріали справи, Чортківський районний суд визнав водія винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова судді уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що це перший випадок, коли в умовах воєнного стану у Чорткові спіймали і покарали нетверезого водія. А що стосується порушника, то він “із значним досвідом” і у попередні роки уже отримував протоколи за ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
У Тернополі водій “Форду” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу