П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі водій “Форду” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 січня цього року у Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці 15 Квітня працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Фокус”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі кермувальник категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння, а тому протокол на нього складено безпідставно.

Втім, на відеозаписі з нагрудної камери поліцейських чітко зафіксовано факт відмови водієм від проходження огляду на стан сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак, Апеляційний суд постанову міськрайонного суду залишив без змін.

Читайте також:
Водій, який у Буцневі давав поліцейському хабаря, отримав 17000 грн штрафу