Четвер , 18.04.2024

Водій, який у Буцневі давав поліцейському хабаря, отримав 17000 грн штрафу

17000 гривень штрафу присудили у Тернополі чоловіку, що спробував відкупитись від складання адмінпротоколу за п’яну їзду. Справа ж про їзду напідпитку – досі у судах.

віадук БуцнівТак, як вбачається із вироку Тернопільського міськрайонного суду, ввечері 26 січня 2022 року поліцейські на дорозі у селі Буцнів помітили Оpel Vectra, водій якого під час з’їзду на другорядну дорогу не включив покажчик повороту.  Тож правоохоронці зупинили автівку, а під час спілкування запідозрили водія у вживанні алкоголю. Тож йому запропонували пройти огляд на місці. Він погодився. Результат алкотесту –  0,7% (проміле). Тож поліцейські почали складати протокол, а водій почав просити не робити цього і пропонувати 3000 гривень.

Поліцейські відмовились, попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, однак водій повторно запропонував гроші. Як результат – поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. Дії чоловіка були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Суд, враховуючи визнання вини та позицію сторони обвинувачення, не став досліджувати інших доказів по справі. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 17000 гривень штрафу.

Вирок набрав законної сили 5 квітня. До слова, у квітні чоловік звернувся до суду із заявою про розстрочку штрафу на 10 місяців, мотивуючи таке прохання малим доходом протягом останніх місяців. Суд задовольнив заяву.

Судили чоловіка і за керування напідпитку. Так, постановою Тернопільського міськрайонного суду від 30 травня 2022 року його визнали винуватим у вчинення адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, оштрафували на 17000 грн та позбавили права керування на рік. Однак постанова іще не набрала законної сили, бо фігурант справи подав апеляцію.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі палій двох автомобілів отримав умовний термін