Субота , 20.04.2024

Алкоголь в 11 разів вище норми: на трасі Львів – Тернопіль спіймали дуже п’яного водія

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкогольЯк вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 березня цього року на автодорозі Львів – Тернопіль. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Форд Ескейп”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,19 проміле алкоголю, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем сп’яніння.

На порушника склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій у судове засідання не з’явився. Подав клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з воєнним станом та у зв’язку з бажанням скористатися правовою допомогою.

Однак суд відхилив це клопотання, мотивуючи тим, що за місцем проживання водія бойові дії не ведуться. А також суд наголосив на тому, що у водія було вдосталь часу аби ознайомитися з матеріалами справи та скористатися допомогою адвоката.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Ескейп” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням та подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд Тернопільської області постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: на Збаражчині водій отримав два штрафи по 17000 гривень