Середа , 24.04.2024

За п’янку і за хабар: на Збаражчині водій отримав два штрафи по 17000 гривень

На Збаражчині зупинили водія автівки через неосвітлений задній номерний знак, а далі запропонували пройти огляд на стан сп’яніння.

Чоловік спробував відкупитись від поліції 200 доларами. Як результат – заробив два штрафи.

Про це йдеться у вироку Збаразького районного суду. Фігурант справи – уродженець села Кинахівці Збаразького району, із середньою освітою, одружений, непрацюючий, раніше не судимий.

Як вбачається із матеріалів справи, ввечері 11 листопада 2021 року у селі Старий Вишнівець Кременецького району поліція зупинила «Volkswagen Golf» через задній неосвітлений знак, попросила пред’явити документи та пройти огляд на стан сп’яніння. Водій відмовився від огляду на місці, але погодився поїхати у медзаклад.  А далі запропонував поліцейським за нескладання на нього протоколів 200 доларів. Поліцейські відмовились, склали протокол та викликали слідчо-оперативну групу.

Відтак дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто як пропозиція надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища.

Утім 16 березня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. Того ж дня суд затвердив та призначив узгоджене покарання. Йдеться про 17000 гривень штрафу.

Вирок набрав сили 18 квітня. Однак ще певний час фігурант справи не сплачував штраф і врешті представники  «Центрпробації» в області звернулись до суду. Так, постановою суду від 8 червня йому розстрочили виплату штрафу на 12 місяців.

Аналогічну суму штрафу йому присудили і за керування напідпитку. Так, постановою суду від 1 березня його визнали винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП, оштрафували на 17000 гривень та позбавили права керування на рік.

Ольга ПЕТРОСЮК

Читайте також:
2,85 проміле: у Тернополі біля “Берегині” спіймали дуже п’яного водія