Середа , 24.04.2024

На Теребовлянщині водій давав поліції хабаря і отримав за це 17000 гривень штрафу

На Теребовлянщині поліція зупинила водія легківки через непристебнутий ремінь та запідозрила його у вживанні алкоголю.

Від проходження тесту чоловік відмовився, але запропонував поліції хабар за нескладання протоколу.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду. Фігурант справи – уродженець села Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області, із середньою спеціальною освітою, одружений, працює робітником у ТзОВ «Микулинецький Бровар», має на утриманні одну неповнолітню дитину, не судимий.

Випадок, як випливає із матеріалів справи, трапився 23 січня 2022 близько 10-ї ранку у селі Бернадівка Тернопільського району. Тоді поліцейські зупинили водія «Seat Toledo» через непристебнутий ремінь, а під час спілкування з ним запідозрили у вживанні алкоголю. Тож запропонували пройти тест, але водій відмовився. Далі водій, під час складання протоколу за відмову від проходження огляду, запропонував поліцейським 100 доларів неправомірної вигоди.

Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 369 КК, тобто запропонував службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

У суді обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Тож визнав винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 17 тис. штрафу.

Вирок набрав законної сили 25 квітня. Однак після набрання сили засуджений штрафу не сплатив у зв’язку з важким майновим станом. Тож постановою суду  від 7 червня йому дали розстрочку боргу на 12 місяців.

Справу ж про відмову від проходження огляду на стан сп’яніння суд ще не розглядав.

Читайте також:
У Тернополі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу