Четвер , 25.04.2024

У Тернополі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 4 січня цього року у Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Клима Савури працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21061” (“Жигулі”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння – запах алкоголю, порушення мови, координації рухів, тремтіння пальців рук тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій кілька разів не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21061” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Алкоголь в 11 разів вище норми: на трасі Львів – Тернопіль спіймали дуже п’яного водія